diumenge, 19 d’abril del 2009

25 d'Abril.


Com tots els anys, és per aquestes dates quan tornen aquestes il•limitades ganes de ser. Unes ganes de ser, en majúscules, tal com sóc: jove, català, de València, i que creu que un altre model social és possible. Potser alguns d’això en diguen idealista, potser d’altres -ara està de moda- antisistema; tanmateix, jo ho atribuiré a aquestes ganes de viure que efloreixen com mai cada mes d’Abril.

Uns abrils plens de celebracions i festes però, sobretot, reivindicacions. I és que per aquestes dates, allà on mai hi ha res, sorgeixen trobades dolçaineres, sopars, pujades als cims de les muntanyes dels nostres pobles, concerts als nostres teatres... i tot això, si més no, ens dóna forces per continuar endavant. I aquest any no n’és una excepció, ans al contrari. Jornades pel 25 d’Abril en Homenatge a Joan Reglà a la Universitat de València amb xerrades, mostres de cultura popular i concerts des dels què es pretén, front els nous plans d’estudi, defensar la importància d’estudiar la història del País Valencià a les nostres universitats, la nostra història; de la importància, al cap i a la fi, de no oblidar qui som i d’on venim.

A més, tindrem una diada que, enguany, podrem gaudir el mateix 25 d’Abril; el mateix dia que fa 302 anys les tropes austriacistes foren derrotades a la vila d’Almansa. Una derrota que no és sinó l’excusa per celebrar que, malgrat Decrets de Nova Planta, dictadures, Constitucions, Estatuts i falses democràcies, encara hi som i sabem, precisament, això: que encara hi som i qui som. I aquest any, a més, esta reivindicació pren un caràcter especial, ja que és l’Esquerra Independentista, des de la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”, l’encarregada de convocar a la manifestació el mateix 25 d’Abril. Així que enguany, i un any més, a València, prenem els carrers per la llibertat dels Països Catalans.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

ma' que donarà faena el 25 d'abril... però i tot el que ompli saber què el estàs fent allò que vols, per allò que més desitges!!
xD




ens veiem per les aules, campus i/o carrers!
un beset xiquet!

Anònim ha dit...

Ens veurem per les Velències en aquestes dates! ;)

Salut Paquito!

(I recorda que hi ha pendent un soparet Saforenc... xD)

Neus ha dit...

collona, fa 10 minuts que intente escriure un comentari.
bé:

reboses energia
esperança vore que hi ha, certament, gent aixina per la nostra terra

una pregunta voldria fer,
la diada del 25 d'abril, té connotacions completament independentistes?

abraços des de Mostar

Neus ha dit...

Iepa,
ja que estem
saps d'algun llibre/web en especial on es presente clarament els arguements per a la independència dels PPCC?