divendres, 30 de gener del 2009

Nous Graus contra la universitat pública.


Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; Fisioteràpia; Psicologia; Biologia; Bioquímica i Biomedicina; Biotecnologia; Ciències Ambientals; Geografia i Medi Ambient; Història; Història de l’Art; Informació i Documentació; Educació Social; Filosofia; Pedagogia; Mestre en Educació Infantil; Mestre en Educació Primària; Comunicació Audiovisual; Periodisme; Relacions Laborals i Recursos Humans; i Treball Social.

Aquestes són els 23 nous Graus que el Consell de Govern de la UV ha aprovat aquest dijous. Ha estat en una reunió a la que han acudit un centenar d’estudiants, convocats per les diferents assemblees, per tal de protestar contra la reforma cap a l’Espai Europeu d’Educació Superior. I és que des de la Universitat no s’ha deixat de fer oïts sords a totes les demandes d’obrir un espai de debat respecte als nous plans d’estudis, així com a les diverses al•legacions que s’hi presentaren.

Davant d’açò, i front la ineficàcia dels organs de representació de la UV, els i les estudiants han decidit interrompre en el Consell de Govern, per la qual cosa Francisco Tomás, rector de la Universitat, ha suspés la reunió i ha amenaçat els estudiants en prendre mesures contra tots els qui hi estaven implicats. Amenaces a les quals, cal recordar, precedeix la detenció de dos estudiants el passat mes de desembre. En eixir de l’edifici del rectorat, una trentena dels estudiants que s’hi arreplegaven, han estat identificats per la Policia Nacional.

Un cop els estudiants havien marxat, el Rector ha convocat una nova reunió a l’edifici de La Nau sense avisar als estudiants crítics amb l’EEES que formen part del mateix Consell de Govern, aprovant, finalment, els 23 graus abans esmentats. Així, una vegada més, la Universitat de València mostra els tant proclamats “valors democràtics” que diu trobar a faltar en els estudiants dissidents amb el Porcès de Bolonya i torna a intentar criminalitzar el moviment estudiantil.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per flipar, la fantàstica democràcia que demostra a cada acte la nostra benvolguda universitat.


Però ahí queda la importància de seguir lluitant. Les mentides, les traïcions i la repressió no poden amb nosaltres.


Salut!

Marina ha dit...

És fort però, pel que m'han dit, el que feren certs estudiants al Claustre també ho és. La democràcia i el respecte han de ser bilaterals. De totes maneres, no me teniu massa enterà estos dies, aixina que ja saps!

Un beset, pacs

Anònim ha dit...

Els odie. I l'odi sols genera més odi. I eixe odi doblement generat, a mi em dóna unes ganes de lluitar impressionants.



Et dec un sopar, Paco. :(
Muak!